Cisco DevNet و تاریخچه آن


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 1 بهمن 1403
بازدید : 21
نویسنده : سجاد کرمی

در این مقاله میخواهیم در مورد Cisco DEVNET و تاریخچه شبکه و روند تغییر دنیای شبکه در طول زمان را به طور خلاصه برایتان بازگو کنم.

 

از وظایف مهندسان شبکه شامل طراحی و نگهداری و عیب یابی و مدیریت شبکه و زیرساخت های LAN/WAN سوییچ ها و روتر ها و تسلط بر سخت افزار و نرم افزار های سوییچ ها و روتر ها و مفاهیم شبکه چه در زمینه LAN مثل پروتکل های loop,Vlan,QoS,.. وچه در زمینه WAN مثل پروتکل های مسیریابی و راهکار های بهینه سازی WAN بوده. که به کمک مهندسان شبکه شرکت ها میتوانستند شبکه های خود را از سطح ساده تا پیچیده راه اندازی کنند.

که به دوره سنگی و برنزی معروف است.

که رفته رفته تنها راه اندازی شبکه مطرح نبود و مفاهیم Virtualization و مجازی سازی مطرح شد که vSwitch , VM وارد شبکه شدن و رفته رفته دانش شبکه پیشرفت کرد و مفاهیم و طراحی های زیرساخت پیشرفت کرد و مفاهیم مجازی سازی گسترش پیدا کرد.که در نهایت مفاهیم Cloud ظهور کرد که تا چند سال پیش نوظهور و جدید بود و شرکت ها به این سمت رفتند که به جای پرداخت هزینه برای خرید و نگهداری تجهیزات از سرویس های Cloud استفاده کنند که رفته رفته naas یعنی network as a service در دنیای شبکه جا افتاد که در دنیای شبکه مباحث SDN , NFV مطرح و از محبوبیت بیشتری برخوردار شدند .

همنطور که از اسم NFV یا همان Network Function Virtualization مشخص است دیگر خبری از تجهیزات شبکه به صورت سخت افزاری و فیزیکی نبود و تمام تجهیزات از جمله سوییچ ها و روترها و فایروال ها و... به صورت مجازی روی یک سرور نصب می شود که شرکت Cisco  راهکارهایی مثل Cisco Nexus 1000V برای سوییچینگ ,ISRv برای روتینک و برای مسائل امنیتی ASAv و... ارائه کرد.

وهمچنین SDN یا همان Software Defined Networking خیلی مطرح شد که در واقع Control plane  تمام دستگاه ها متمرکز می شود مزیت SDN این است که در زیرساخت های Enterprise یا ارائه دهندگان سرویس اگر مشتری نیاز به ایجاد تغییرات لحظه ای داشته باشد یا Policy خاصی اعمال کنند نیاز نیست به تک تک دستگاه ها متصل شوید و تغییرات اعمال کنید با استفاده از  Network Controller یا همان APIC(Application Policy infrastructure Controller) که شناخت کاملی از زیرساخت دارد , میتوانید تمام دستگاه های داخل شبکه کنترل کنید.مزیت SDN افزایش سرعت و کاهش خطا است.

NaaS خود معایبی مانند نیاز به اینترنت پرسرعت و در صورت قطعی اینترنت کلیه سرویس ها از کار می افتادند و یا مهاجرت شرکت به سرویس های ابر سخت و زمان بر بوده و یا عدم سازگاری زیرساخت شرکت ها با سرویس های NaaS و یا در صورت نارضایتی مشتری از سرویس امکان تغییر و انتقال سخت و هزینه بر است.

در کل تمامی شرکت ها به دلایل مختلف مثل پرهزینه بودن امکان استفاده از SDN و NFV نداشتند.

و از طرفی دنیای شبکه مثل دنیای نرم افزار نیازمند به رشد و توسعه داشت تا پابه پای هم جلو بروند زیرا که این دو دنیای(شبکه و نرم افزار)مکمل یکدیگرند و در نبود دنیای شبکه ارائه نرم افزارها معنی پبدا نمی کند و از طرفی تمامی شرکت ها به دلایل مختلف مثل پرهزینه بودن امکان استفاده از SDN و NFV نداشتند و شبکه‌های پیچیده چالش‌هایی را نیز به همراه داشتند. زمان و تلاش زیادی صرف راه‌اندازی و پیاده‌سازی آنها می‌شد. همچنین عیب‌یابی و رفع مشکلات آنها زمان‌بر و پرهزینه بود  پس نیاز به جهش و شروع دوره جدید حس شد که به عصر programmable age معروف شد حال خیلی از مهندسان شبکه دچار ابهام شدن که باید چه اقداماتی انجام دهند مثل دوره رونسانس که Cloud ظهور کرد و خیلی از مهندسان نمی دانستند چه کنند تا با آن زمان همراه شوند و همراه پیشرفت علم شبکه ,مهندسان هم پیشرفت کنند.

  

شرکت بزرک Cisco که پیشرو در دنیای شبکه است پا به این دوران گذاشت و در نهایت دوره Cisco DevNet تکمیل و به عنوان دوره ای جدید به دوره های دیگر این شرکت اضافه شده.

که در چارت دوره های شرکت Cisco قسمت Software Development اضافه شد که شامل کورس های DEVNET Associate,DEVNETSpecialist,DEVNET Professional است.

با چند مثال اهمیت برنامه نویسی تحت شبکه برای شما بازگو میکنم به عنوان مثال یک شرکتی را در نظر بگیرید که دارای 4 شعبه در شهر های مختلف دارد و هر ساختمان دارای 4 طبقه است .اگر مهندس شبکه خوب و با دقت بالا باشید ممکن هست چند روز طول بکشد؟ و برای راه اندازی ارتباط شعب چه مدت زمان خواهد برد؟ در در ادامه تنظیمات امنیتی و backup و... بعد از برقراری ارتباط زمان بر هست.

حال فرض کنید با یک اسکریپ که از قبل اماده شده و فشردن یک اینتر در عرض چند ثانیه configها روی دستگاه ها مینشیند.

 

یا به عنوان مثال میخواهید روی 200 دستگاه 1000 vlan ایجاد کنید چقدر زمان خواهد برد که به تک تک دستگاه ها متصل شوید و 1000vlan ایجاد کنید؟ شاید بگید از vtp اسفاده میکنیم که همانطورکه میدانید مشکل امنیتی در VTP وجود دارد.حال با یک اسکریپ ساده به راحتی میتوان vlan ایجاد کنید و یا از تمام دستگاه ها در یک صفحه خروجی بگیرید.

یا ممکن است شما یک خط روت میخواهید به دستگاه های روتر اضافه کنید چقدر زمان خواهد برد به تک تک روتر های شعب متصل شوید و خط روت را اضافه کنید.

کاملا واضح هست که هزینه زمان و هزینه نیروی کار به صورت traditional زیاد است حال اگر در این میان اشتباهی رخ دهد برای پیدا کردن مشکل زمانی زیادی صرف خواهد شد.

 

در واقع اولین مورد نوآوری در IT و اتومیشن کردن وظایف هست که هم سریعتر و خطای انسانی کمتری دارد که cisco devnet  بستری فراهم کرده برای سهولت در استفاده از APIها و خودکارسازی

و نکته مهم تر اینکه در اکثرموارد بدون داشتن دانش در مورد management plan مربوط به vendorهای مختلف مثل دستگاه های cisco  با OS های مختلف یا juniper ,jonos, arista, mikrotik  میتوان شبکه خود را مانیتور یا config مورد نظر خود را انجام بدهیم  وتنها  فقط نیاز به داشتن دانش شبکه است.

اگر راحت تر بگوییم vendor Base نیست و با استفاده از ابزار های مختلف مثل napalm ,ansible و دیتا مدلyang دیگر درگیر vendor نیستید.

و نکته مهم تر اینکه خیلی از مهندسان شبکه با آن درگیر بوده اند امکان RoleBack است در  خییلی از زمان ها مهندس شبکه کلی کامند و خط کد به عنوان مثال 300 خط کد زدن و حال میخواهند برگردند به حالت قبل از 300خط کد. هر دلیلی که میتونه باشه ممکنه اشتباهی رخ داده باشه و کانفیگ انجام داده شده مشکل خورده و یا میخواهید برگردید به 1ساعت قبل. شما به راحتی قابلیت RoleBack را میتوانید داشته باشد درواقع میتوانید ورژن داشته باشد و به راحتی روی version های مختلف که کد زده اید حرکت کنید. که فقط روی تعداد محدود دستگاه های cisco گران قیمت این امکان وجود دارد.

 

و آخرین مبحث در این مقاله که خالی از لطف نیست بدانید این است که Cisco DevNet قابل فعالیت و توسعه در چهار زمینه software-defined networking, security, cloud, data center, internet of things و علاقه مندان در این 4حوزه از شبکه میتوانند از DevNet بهره ببرند.

 

 

 




:: موضوعات مرتبط: آموزش , ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:


به وبلاگ من خوش آمدید در این وب سایت قصد داریم در مورد انواع تکنولوژی های به کاربرده شده در شبکه وسیستم های شبکه صحبت کنیم و نکات مهم وکاربردی در ساخت و ایجاد انواع شبکه ها آموزش دهیم . امیدوارم از وب سایت ایجاد شده نهایت استفاده را ببرید .

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان شبکه و آدرس networkbaz.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com